Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PanyolaFeszt – pălincă, magiun și muzică etno în acest week-end
PanyolaFeszt  - Marti, 5 August 2014

La sfârșitul acestei săptămâni are loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului de la Panyola, un sat situat dincolo de graniță, la aproximativ 15 km de Fehergyarmat, cunoscut în special pentru cea mai bună pălincă produsă în județul vecin Szabolcs-Szatmar-Bereg.

Organizatorii îi invită pe sătmăreni la trei zile de voie bună într-un mediu autentic rural, dar cu muzică etno pe ritmuri moderne și multe bunătăți culinare, între care la loc de cinste vor fi și micii românești preparați de bucătari din Satu Mare. Intrarea este liberă la toate programele festivalului.

De ani de zile, PanyolaFeszt se bucură de o mare popularitate, iar rețeta este mai simplă decât ai crede. Ai nevoie de multe prune (sub formă de magiun sau pălincă – după preferință), un strop de vară, un colț de natură sălbatică, multă muzică și o companie plăcută. Panyola dispune de toate aceste ingrediente.

Sunt mulți care vin aici “ca acasă” deoarece pe malul Someșului, în aceste zile, timpul parcă se oprește în loc sau trece mult mai încet, mai calm. Se organizează excursii pe jos și cu bicicletele, vizite la distileriile de pălincă sau la șporurile bunicilor din localitate, care pregătesc mâncăruri tradiționale din Sătmarul istoric, târgul meșterilor populari, talcioc, programe eco, activități pentru copii etc.

Esența: totul din grădină, nimic de la supermarket. La PanyolaFeszt nu participă agenți comerciali și toate materiile prime sunt locale. Secția gastronomică este reprezentată de gospodinele care gătesc la nivel profesionist.

Invitați de onoare la festivalul din acest an vor fi bucătarii din Satu Mare, care vor frige mici și vor pregăti toate bunătățile care pot fi preparate din vinete și afine. Pe scenă vor cânta Balkan Fanatik, Rúzsa Magdi, Meszecsinka, Folk Error și Buda Folk Band.

Informații suplimentare pe www.panyolafeszt.hu

1325 vizite
Distribuie pe